Week 5: sprookjes van G.C. Grim, schrijvers op droog brood en hokjesdenken

Voor iedereen die ons niet (actief) volgt op Facebook of Instagram: de 'social media'-activiteiten van uitgeverij Monsters slapen nooit, week 5 (28 jan. t/m 3 feb. 2019).

De sprookjes van... G.C. Grim?

Week 5: sprookjes van G.C. Grim, schrijvers op droog brood en hokjesdenken

Op dinsdag was het eindelijk zover! Onze tweede uitgave ooit lag ineens het digitale schap: 'Animaaltjes' van G.C. Grim is vanaf begin deze week te koop via onze webshop!

› https://www.monstersslapennooit.nl/shop/

Lees het uitgebreide nieuwsbericht voor nog véél meer informatie.

Schrijvers op droog brood

Kan een schrijver bestaan van de verkoop van zijn boeken? Het lukt maar een hele kleine groep. Van de gemiddeld 27.000 Nederlandse auteurs houden slechts 115 schrijvers meer dan het minimumloon van 19.200 euro bruto per jaar over.

Van die 115 stijgen er 35 boven het modale inkomen van 37.000 euro bruto uit. En, wow: die 35 schrijvers zijn goed voor 35% van het totaal aantal verkochte boeken.

Als uitgeverij zonder winstoogmerk is dit een enorm groot monster voor ons, maar we gaan 'm de komende jaren met frisse moed en hopelijk tot de tand toe bewapend bestrijden!

Nog meer cijfers weten?

› "Slechts enkeling leeft van zijn boeken" (NRC.nl)

Hokjesdenken

Hokjesdenken en stereotypering slapen helaas nooit. Ze zijn gemakkelijk. Snel. En vrijwel gedachteloos zetten we er dagelijks mensen in. In die hokjes.

De negatieve invloed van deze categorisering ervaren we zelf wel eens, maar wordt ook door onderzoek bevestigd. Hokjesdenken en stereotyperingen creëren afstand tussen mensen.

Hoe bevecht je dit monster? Wellicht door je er vaker bewust van te zijn en te bedenken dat we allemaal mensen zijn. Of door te realiseren dat anderen, net als jijzelf, niet in een hokje te plaatsen zijn.

Wat gebeurt er als we stoppen met mensen in hokjes plaatsen?

Long term effects of stereotyping (psychcentral.com)

What happens when we stop putting people in boxes ....

What happens when we stop putting people in boxes ....Via TV 2

Geplaatst door Educate Inspire Change op Dinsdag 31 januari 2017

 

Marjolein van Heezik

Geschreven door Marjolein van Heezik

Geef een reactie