Monsters slapen nooit › Home

Animaaltjes

Gideon GrimLuxe-editie met werk van 45 illustratoren

‘Animaaltjes’ is het luisterrijke korteverhalendebuut van Gideon Grim.

Deze eerste, speciale luxe-editie is tot stand gekomen in samenwerking met maar liefst 45 verschillende illustratoren.

  • Gemiddelde levertijd: 1 tot 2 weken.
  • Verzendkosten voor één boek: €4,50.
  • Koop je dit boek, dan steun je Monsters slapen nooit én wordt er €3,33 aan Stichting DierenLot gedoneerd, het goede doel verbonden aan ‘Animaaltjes’.

17.95 (incl. btw)

Beschrijving

De inhoud?

‘Animaaltjes’ is het korteverhalendebuut van Gideon Grim. Een boekje dat zich op een unieke wijze op het hellende vlak van sprookjes-gone-wrong, ‘short story fiction writing’, minifabels, magisch realisme, mysterie, poëzie, horror en door taalgrapjes gedreven vertelsels begeeft.

50½ verrassend menselijke dierenverhaaltjes komen er aan te pas, om op humoristische, ontroerende, vrolijke, vertederende, bizarre, droevige, intense en lugubere wijze bloot te leggen hoeveel wij mensen eigenlijk op dieren lijken, en hoe we sóms zelfs dierlijker of beestachtiger kunnen zijn.

51 fraaie illustraties van maar liefst 45 verschillende illustratoren maken de speciale luxe editie van dit boekje verder een lust voor beide ogen.

Monsters slapen nooit?

"Vaak staan we er helemaal niet bij stil dat de mens een diersoort is. Ons morele besef en zelfbewustzijn doen het ons vergeten en vertellen ons dat we beter zijn dan dieren. Maar ons beeld is vervormd. Oorlog, agressie, misbruik en geweld, zonder al te veel moeite 'overtreffen' wij onze soortgenoten in wreedheid en intensiteit.

Begrijp me echter niet verkeerd. Mijn 'Animaaltjes' zijn niet bedoeld als wijzend vingertje of morele verwerping van wie wij zijn als mens. Nee, de mens kan net zo mooi als lelijk zijn. Kan zich even bewonderingswaardig als afschuwelijk gedragen.

Door verhalen te verbinden aan vermenselijkte dieren en verdierde mensen, wil ik laten zien dat het dierenrijk een prachtige metafoor is voor het mensenrijk, en andersom. Wil ik vieren, betreuren, tonen, weglachen, onder ogen komen, en vooral heel erg illustreren hoe interessant, onbenullig, fantastisch en veelomvattend onze al 200.000 jaar durende strijd is om onszelf te ontdoen van ons dierlijke ik."

Was getekend,
G. C. Grim, zoogdier, mens-aspirant

Het goede doel?

'Animaaltjes' staat zo duidelijk in het teken van dieren, dat Stichting DierenLot wel zo'n beetje het bij dit boek gekozen goede doel móest worden. Gideon draagt de stichting al langere tijd een warm hart toe, omdat DierenLot het belangrijk vind om vooral lokale, regionale en kleine, middelgrote organisaties te steunen. Juist dierenasiels, specifieke opvangcentra of dierenambulanceorganisaties hebben het verreweg het moeilijkst om de financiering van hun hulpverlening rond te krijgen. Dus via-via-via helpt hij ze graag een financieel handje mee.

Details?

Aantal pagina's: 212.
Leesleeftijd: 11 tot vér in de 140.
Formaat: 15,2 x 22,8 cm.
Uitvoering: softcover.
Oorspronkelijke oplage: 99.

Met bijdragen van?

Elke uitgave van Monsters slapen nooit komt uitsluitend tot stand in samenwerking met Gideon Grim. Hieronder alle fantastische cocreateurs op een rij:

Taalredacteur

Mia Barczuk

Illustratoren

Amy Lamerigts
Anna Damstra
Anne Denissen
Anne Passchier
Anneke Koster
Antoine Rovers
Auke van Rossum
Ben van Brummelen
Carolien Westermann
Dimitri Laktionoff
Erica Borghstijn-Prinse
Femke Bakker
Fleur Baltussen
Francesco van der Zwaag
Frederike Stive
Gerson Janssen
Hacer Soeter
Hannah Botma
Jasmijn Evans
Josien Buiter
Kirsten Kampinga
Leen Christens
Leonie Dekker-van der Horst
Liza Verboon
Lotte van de Burgt
Margreet de Jong
Marieke Wijers
Marije van der Hulst
Marijke Koster
Marina Popova
Marise Friederichs
Mia Barczuk
Paul Lakwijk
Pieternel Kok
Redmer Hoekstra
Rik Schlimbach
Robin Clarijs
Ruben de Bruijn
Sebastiaan Borghstijn
Silvie Buenen
Simone Hervij
Steven van Calcar
Tim Dickinson
Turi Braaksma
Willemijn van de Burgt

Gideon Grim

Teksten, vormgeving, enkele illustraties en eindredactie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen reacties.

Wees de eerste om “Animaaltjes” te beoordelen