Monsters slapen nooit › Home

In alles om je heen (+ gratis wenskaart)

Sanne GroenendaalLichte, toegankelijke dagdromen in dichtvorm

‘In alles om je heen’ is het levensbeschouwelijke dichtbundeldebuut van Sanne Groenendaal. Gideon Grim verzorgde de sfeerversterkende fotografie.

Inclusief gratis wenskaart ‘Besef’ (14 x 14 cm).

  • Gemiddelde levertijd: 1 tot 2 weken.
  • Verzendkosten voor boek en kaart: €4,50.
  • Koop je dit boek, dan steun je Monsters slapen nooit én wordt er €2,22 aan vereniging Humanistisch Verbond gedoneerd, het goede doel verbonden aan ‘In alles om je heen’.

15.95 (incl. btw)

Beschrijving

De inhoud?

Sanne Groenendaal is filosoof, ecologisch pedagoog en docent levensbeschouwing. ‘In alles om je heen’ is haar eerste dichtbundel, vol lichte, toegankelijke dagdromen, verwondering en hoop. Met beeldende, bespiegelende woorden bekijkt ze jou, jouw binnenste en de wereld om je heen.

besef is de sleutel tot geluk

besef diep in mijn hart

en in het kleinste hersencelletje

besef ik dat ik mijn geluk niet op kan

Fragment uit 'Besef'.

Hij jaagt in de wind,

vindt dromen voor ieder kind.

Geeft mensen hoop en verlangen,

waarmee hij hun geest hoopt te vangen.

Hij laat jou jezelf verliezen,

door je de onwerkelijkheid boven

werkelijkheid te laten verkiezen.

Fragment uit 'Dromenjager'.

Woord van de schrijver

"De Franse filosoof Jean-Paul Sartre zei eens: 'We moeten zonder hoop leren leven.' Voor de existentialist Sartre betekende dit een oproep om je eigen leven vorm te geven. Hij definieerde de mens dan ook uitsluitend met betrekking tot zijn doen: de daden van mensen zijn het enige dat mensen doet leven, en buiten die daden is er geen hoop. 'Zonder hoop leren leven' zie ik echter wat minder mismoedig en een stuk vrolijker, met name gevoed door doen én laten.

Nadenken, dromen, fantaseren, analyseren, gedachten de vrije loop laten, dat was in ieder geval niet wat Sartre voor ogen had met 'doen'. En juist dit doen en het nastreven van wat je gevoel je ingeeft, dát geeft pas levenslust en geluk. Zonder hoop leren leven is dus echt geen hopeloos bestaan. Het is vooral veel leren loslaten, dingen gaan zien en herkennen voor wat ze zijn, rust vinden en soms maar 'laten' voor wat is."

Was getekend,
Sanne Groenendaal

Het goede doel?

Het Humanistisch Verbond is een vereniging die onderzoek doet, geestelijke begeleiding biedt, cursussen en lezingen verzorgt, en gespreksgroepen, debatten, bijeenkomsten en landelijke evenementen organiseert. Alle leden zetten zich in voor vrije meningsuiting, gelijke behandeling van iedereen en het recht op zelfbeschikking, zoals het recht op euthanasie.

Via de omroep HUMAN worden radio- en televisieprogramma's verzorgd en in het onderwijs maken ze zich sterk voor lessen levensbeschouwing, burgerschap en mensenrechten. Een organisatie naar Sannes hoopvolle hart, voor iedereen die zich humaan genoeg voelt om menselijkheid, keuzevrijheid en gelijkwaardigheid te steunen.

Details?

Aantal pagina's: 96.
Formaat: 14,5 x 21,0 cm.
Uitvoering: softcover.
Oorspronkelijke oplage: 33.

Met bijdragen van?

Elke uitgave van Monsters slapen nooit komt uitsluitend tot stand in samenwerking met Gideon Grim. Hieronder alle fantastische cocreateurs op een rij:

Schrijver

Sanne Groenendaal

Gideon Grim

Fotografie, vormgeving en eindredactie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen reacties.

Wees de eerste om “In alles om je heen (+ gratis wenskaart)” te beoordelen