Monsters slapen nooit › Home

Kip, koe en varken

Gideon Grim, Sanne GroenendaalSuperleuk voorleescadeau voor 3 - 6 jr.

Ook in dit eerste boekje over kip, koe en varken is weer eens niets wat het lijkt. Koe geniet van het zonnetje, kip zit er aan te denken om te gaan zwemmen, maar varken gaat zo dadelijk alle rust en plannen flink in de war sturen…

‘Kip, koe en varken’ is een grappig (voorlees)boekje met een mooie identiteitsboodschap voor kinderen van 3-6 jaar oud.

  • Gemiddelde levertijd: 1 tot 2 weken.
  • Verzendkosten voor één boek: €4,50.

16.95 (incl. btw)

Beschrijving

De inhoud?

Kip, koe en varken zijn de beste vriendjes, maar ze zijn alle drie ook heel anders. Het lievelingseten van kip is spaghetti, koe wil later bergbeklimster worden en varken houdt vooral van grapjes maken. Zet je ze alle drie bij elkaar in de wei, dan gebeurt er altijd wel iets dat je niet verwacht. Dus ook in dit eerste boekje over kip, koe en varken is natuurlijk weer eens niets wat het lijkt.

Koe geniet van het zonnetje, dagdromend over de Alpen. Kip zit er aan te denken om te gaan zwemmen en vraagt zich af wat ze daarna zal gaan eten. En varken? Varken grinnikt al een poosje en gaat zo dadelijk alle rust en plannen flink in de war sturen…

Woord van de schrijver

"Uit de praktijk blijkt dat kinderen ‘Kip, koe en varken’ snel omarmen en dat is maar goed ook. Het is nadrukkelijk bedoeld, geschreven en bedacht als grappig, herkenbaar (voorlees)boekje met een luchtige, belangrijke identiteitsboodschap die peuters en kleuters op hun eigen niveau prima kunnen begrijpen: wees vooral jezelf.

Het idee voor het boekje is ontstaan uit een vrij lukrake tekening van mijn vrouw, die ook de bijzondere en voor kinderen én voorlezers aansprekende, ludieke tekenstijl voor haar rekening heeft genomen.

"Ja, ik weet het niet meer precies. Er was iets met een prijsvraag en het welzijn met dieren, of zo. Ik heb het getekend met een online teken-app en daar een foto van gemaakt." Die kreeg ik toevallig onder ogen en daarna heeft het beeld van kip, koe en varken ("...die zijn heel blij, zij staan met z'n drietjes in de wei") me niet meer losgelaten.

Vóór in het boekje worden alle karakters geïntroduceerd en alles is met speelse, vlotte rijm geschreven. Dat is nooit makkelijk, maar altijd een feestje om voor te lezen als het ook met die intentie op papier is gezet. Gelukkig ben je dan zelf de schrijver die daar zorg voor kan dragen."

Was getekend,
G. C. Grim, blije vader

Het goede doel?

Verreweg de meeste goede doelen die zich richten op identiteitsvorming bij jonge kinderen doen dat vanuit een katholiek, christelijk of confessioneel oogpunt. Als uitgeverij gelooft 'Monsters slapen nooit' heilig in alles en in niets en was het vinden van een passend goed doel dus nog best lastig.

Natuurlijk is er niets mis mee of ergs aan dat een bepaalde geloofsovertuiging ten grondslag ligt aan de drijfveren van een stichting of organisatie die zich nuttig maakt in de maatschappij. Maar juist op het gebied van identiteit wringt de gevoelsmatige schoen daar op zijn minst een beetje. Religie en de geheel vrije ontwikkeling van een persoonlijke identiteit zijn in ieder geval niet altijd de beste vriendjes van elkaar (geweest).

Stichting Tussenspel bleek één van de weinige ANBI's zonder religieuze humuslaag en pakte Gideon in met de boodschap een 'creatief rustpunt voor kinderen in de knel' te willen zijn:

Stichting Tussenspel is geboren uit projecten creatieve therapie voor kinderen in asielzoekerscentra. Germa de Jong heeft in samenwerking met andere creatief therapeuten jarenlang gepionierd met deze doelgroep. Dit heeft geleid tot een methodiek die kinderen in zeer moeilijke sociale omstandigheden helpt bij het hervinden van een eigen identiteit en zelfvertrouwen.

Amen.

Details?

Aantal pagina's: 32.
Aanbevolen voorleesleeftijd: 3 - 6 jr.
Formaat: 20,0 x 20,0 cm.
Uitvoering: softcover.

Met bijdragen van?

Elke uitgave van Monsters slapen nooit komt uitsluitend tot stand in samenwerking met Gideon Grim. Dit kinderboekje is gemaakt in nauwe co-creatie met:

Illustrator

Sanne Groenendaal

Gideon Grim

Teksten, vormgeving en eindredactie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen reacties.

Wees de eerste om “Kip, koe en varken” te beoordelen