Beschrijving
De inhoud?
Bewogen door de verbeelding en het verborgene, gefascineerd door de wetenschap van waan en werkelijkheid; onder redactie van G.C. Grim voert een wisselend gezelschap van schrijvers, illustratoren en andere co-createurs je mee naar het wondere, ongewone... Nadar.
Een wereld waar werkelijk alles kan. Een oneindige wildernis van betekenis en onzin. Een fantastische plek waar dieren mensen zijn en mensen dieren. Waar boven onder is en onder daar weer boven. Waar treurnis vrolijk stemt en vreugde vaak genoeg ook wel wat verdriet kent.
Woord van de schrijver
“Ja hoor, natuurlijk mag je Nadar ‘een curieus boektijdschriftje’ noemen. Graag zelfs, ga je gang.
Zelf zie ik het meer als een reeks... ‘prikkelpockets’. Mini-verzamelboekjes die door een ongebruikelijke samensmelting van tekst en beeld je verbeelding prikkelen. Die een belevingswereld schetsen waar fantasie en echtheid in elkaar opgaan en je de werkelijkheid even laten vergeten.
Nou ja... of zoiets. ‘Een leuk, grappig, mooi en droevig boekie om te kijken en te lezen’ mag ook, hoor. Boven alles is Nadar ‘een idee’ van een daar en een waar dat voor iedereen anders zal zijn.
Elk deel wordt onregelmatig uitgegeven in gelimiteerde, handgenummerde oplage en is een onmiskenbare mengelmoes van mijn eigen werk en voorál ook dat van anderen. Nadar is van ons allemaal.”
Was getekend,
G.C. Grim
Het goede doel?
Als er één thematiek centraal staat in Nadar, dan is dat wel 'fantasie en verbeelding'.
Lang zoeken leverde helaas geen stichting of organisatie op die zich bezig houdt met fantasieontwikkeling bij (jong)volwassenen. Gezien de beoogde Nadar-doelgroep van ongeveer 11 tot 111 jaar had dat zeker de voorkeur.
De keuze is daarom gevallen op een ANBI-stichting die zich richt op het verbeteren van de leesvaardigheid van basisschoolleerlingen én het prikkelen van de kinderfantasie: De Schoolschrijver.
Bijna één op de vijf jongeren dreigt ‘laaggeletterd’ te worden en het aantal basisschoolleerlingen dat laag scoort op taalvaardigheid neemt toe. Veel Nederlandse jongeren ervaren de voordelen van lezen niet. Eén derde van hen vindt lezen niet leuk en slechts een kwart beleeft er plezier aan. Ongeveer de helft van alle vo-leerlingen in Nederland vindt lezen (helemaal) niet leuk. 60%van de laaggeletterden in Nederland is autochtoon.
De schoolschrijvers willen laten zien dat lezen en taal wél ontzettend leuk kunnen zijn. Want: "Leesplezier is een voorwaarde voor taalbeheersing en talentontwikkeling."
Monsters slapen nooit zegt 'amen' en zal met plezier €1,11 van elk verkocht boektijdschriftje doneren aan De Schoolschrijver.
Details?
Aantal pagina's: 77!
Leesleeftijd: 11 - 111 jr.
Formaat: 10,5 x 14,8 cm (A6).
Uitvoering: softcover.
Oorspronkelijke oplage: 77!
Met bijdragen van?
Elke uitgave van Monsters slapen nooit komt uitsluitend tot stand in samenwerking met Gideon Grim. Hieronder alle fantastische co-createurs op een rij:
Taalredacteur
Mirjam van Eijnsbergen
Schrijvers
Ambrose Bierce
Anselm
Dianne Arentsen
Mike Jansen
Sanne Groenendaal
Fotografen
Khardiache Frères
Muzikanten
The Fruitz
Illustratoren / schilders
Albert Neuhuys
Albertus Steenbergen
Anselmus Boëtius de Boodt
Evelyn Vroonen
Gerrit Willem Dijsselhof
Grelin Marchin
Hilde Davids (Studio Inktvlek)
J. & L. van Doetechum
Jacob de Gheyn
Jan van Call
Joseph Rivera
Kamisaka Sekka
Kstudio
Macrovector
Matthys van den Bergh
Morriën & Amand
Odilon Redon
Ohara Koson
Oswald Adalbert Sickert
Pierre-Jules-César Janssen
Rawpixel
Robert Jacob Gordon
Siebren Jilke Dijk
Utagawa Hiroshige
W. Tringham
Gideon Grim
Teksten, vormgeving, enkele illustraties, fotografie en eindredactie.
Beoordelingen
Er zijn nog geen reacties.