Monsters slapen nooit › Home

Postkaart ‘Ik geef jou wat, want jij gaf mij dat…’ (Neutrale versie)

Monsters slapen nooitEnkele kaart, 14 x 14 cm.

Heeft iemand jou iets speciaals gegeven dat helemaal niet zo tastbaar is, maar veel heel voor je heeft betekent? Koop dan een cadeau(tje) voor hem en haar en doe deze kaart erbij om je boodschap extra kracht bij te zetten!

Zie hieronder voor een meer uitgebreide beschrijving en het bijzondere verhaal achter deze kaart.

Inclusief bijpassende, witte envelop.

  • Koop je deze kaart, dan steun je ons met €0,666. Hiervan doneren wij de helft aan Project Postmaatje, het goede doel verbonden aan al onze postkaarten en kaartacties.

2.27 (incl. btw)

Beschrijving

(Papier: 300 grams ansichtkaartpapier.)

Monsters slapen nooit?

Je dank of emoties uiten is soms ontzettend moeilijk. Vooral wanneer iemand je niet letterlijk een cadeau geeft, maar iets heel waardevols dat helemaal niet zo tastbaar is. Gewoon door er voor je te zijn of door je te inspireren.

Het idee achter deze kaart is daarom om op zoek te gaan naar iets om terug te geven. Iets kleins, iets moois. Iets vanuit het gevoel dat hij of zij jou gaf. Een ingelijste foto, een boek, een plantje, een bos bloemen en in ieder geval deze kaart om erbij te doen.

Om je te de woorden te helpen vinden die je misschien zelf niet zo snel vindt, zijn op de achterkant van deze 'Ik geef jou wat, want jij gaf mij dat..."-kaart namelijk 'vink aan wat relevant is'-vakjes opgenomen:

  • ...bijzondere gevoel echt mezelf te mogen zijn.
  • ...beetje inspiratie dat mij een boel nieuwe energie gaf.
  • ...stukje zelfvertrouwen dat ik eigenlijk net nodig had.
  • ...kleine zetje waar ik stiekem om verlegen zat.
  • ...waardevolle inzicht dat alleen jij mij geven kon.
  • ...mooie idee om...
  • ...

En de ruimte om vooral zelf toch ook een poging te doen.

Het verhaal?

Onze oprichter Gideon Grim kreeg van een ex-collega de volgende tip via een zomaar-opeens-whatsappbericht:

"Ben begonnen aan een geweldige podcast. Twee afleveringen gehoord en blown away. Tweede aflevering deed me aan jou denken."

This American Life is een wekelijkse, publieke radio- en podcastshow die vanuit een wekelijks thema probeert om bijzondere verhalen vanuit de samenleving te vertellen. De podcastaflevering in kwestie heet The room of requirement ('De ruimte die nodig is') en gaat over bibliotheken in Amerika en de magische aantrekkingskracht die ze kunnen hebben.

Vaak zijn het plekken die zich transformeren tot waar jij behoefte aan hebt: een lesruimte, een internetcafé, een plaats om antwoorden te vinden, een rustig plekje om even alleen te kunnen zijn.

Het eerste deel gaat over een bibliotheek die exact op de grens van Canada en Amerika staat, en de bijzondere functie die het daardoor is gaan vervullen.

In de tweede aflevering komt de roman The abortion ('De abortus') van Richard Brautigan aan bod, waarin de auteur een bibliotheek beschrijft waar iedereen terecht kan om een exemplaar van zijn of haar onuitgegeven boek achter te laten. Geen boek of manuscript wordt geweigerd, al het onuitgegeven werk leidt er een eeuwig bestaan.

Het is een concept dat in het echte leven nooit zou werken, behalve dat iemand dat aan de hand van Richard Brautigans werk nou juist wel geprobeerd heeft.

Waar de ex-collega niet op rekende, is hoezeer het verslag en verhaal Gideon inspireerde en eigenlijk net op het juiste moment het juiste zetje en extra stukje moed en inzicht gaf om onverminderd energie in Monsters slapen nooit te blijven steken.

Als blijk van waardering en dankbaarheid bedacht Gideon deze nieuwe kaart, die hij tezamen met een extra kaart én een exemplaar van 'The abortion' de ex-collega cadeau heeft gedaan.

Het goede doel?

Project Postmaatje is een initiatief van Stichting Eefies, dat zich ten doel heeft gesteld om de communicatie met en tussen verschillende doelgroepen te stimuleren en op die wijze bij te dragen aan wederzijds respect, bewustwording, kennisoverdracht en het tegengaan van sociaal isolement.

Via Project Postmaatje worden mensen die graag schrijven in contact gebracht met mensen die graag post ontvangen. Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, zich soms eenzaam voelt, of gewoon enorm geniet van post kan zich aanmelden als ontvanger.

Soms wordt er gekozen voor correspondentie, soms geniet de ontvanger simpelweg van het postmoment. Daarnaast kan er altijd gekozen worden om deel te nemen aan eenmalige kaartenacties, zoals rond Kerst- en feestdagen.

De kaarten die Monsters slapen nooit verkoopt, hebben daarmee een gelijkwaardig doel: om met behulp van een postmoment mensen te verbinden en daardoor op een positieve manier bij te dragen aan de kwaliteit van leven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen reacties.

Wees de eerste om “Postkaart ‘Ik geef jou wat, want jij gaf mij dat…’ (Neutrale versie)” te beoordelen